Gradska knjižnica Marka Marulića Split
Utorak, 14. ožujka 2017. u 18.00 sati, velika dvorana Središnje knjižnice

U sklopu Nacionalne kampanje „I ja želim čitati“ za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom, njezini partneri Gradska knjižnica Marka Marulića Split i Udruga Dyxy organiziraju predstavljenje vježbenice „Čitamo i pišemo“ autorica pedagoginja Agnes Jelačić i logopedinje Zore Jović. Udruga Dyxy, županijska udruga za djecu i mlade s teškoćama čitanja, pisanja i učenja ove godine obilježava desetu godinu svoga djelovanja pa će ovom prilikom predstaviti svoj rad.

O Vježbenici:

vjezbenicaVježbenica je namijenjena učenicima prvog razreda koji imaju poteškoće u usvajanju čitanja i pisanja, ali i ostalim učenicima prvog razreda kao dodatni materijal za rad u školi ili za domaću zadaću. Zbog jednostavnosti ona pruža učenicima mogućnost samostalnog rada bez prevelike intervencije odraslih. Može poslužiti i u radu s učenicima ostalih razreda u kojih poteškoće u čitanju i pisanju traju duže ili su kasnije dijagnosticirane te u radu s učenicima koji rade po redovnom programu uz individualizirani pristup ili prilagodbu nastavnih sadržaja.

Sadržaji i metoda rada prezentirana u Vježbenici, u dosadašnjem radu su se pokazali vrlo učinkovitima. Radi se o učenju čitanja s oslanjanjem na slog kao osnovnu izgovornu jedinicu. Slogovi su u Vježbenici označeni različitim bojama, što ovom materijalu daje originalnost i posebnost te olakšava rad učenicima, učiteljima, roditeljima i stručnim suradnicima.
Također, može poslužiti i kao prijedlog za izradu sličnih materijala za vježbanje čitanja, pisanja, govornog i pisanog izražavanja.