dixy PLAKATUdruga Dyxy: Županijska udruga za djecu i mlade s teškoćama čitanja, pisanja i učenja održala je akciju povodom 10 god djelovanja Udruge. Pod motom „SRCE POKREĆE NAŠ SVIJET“ akcija se održala na Rivi 29. 04. 2017. god. od 10,00 – 14,00 sati. Udruga Dyxy partner je Nacionalne kampanje za osobe s teškoćama čitanja i disleksije „I ja želim čitati“, ovom akcijom želi upoznati građane Splita, kako bi bolje razumjeli problema osoba s teškoćama čitanja.

Cilj ove akcije je informirati i educirati javnost, te je učiniti osjetljivom za problematiku osoba sa specifičnim teškoćama čitanja, pisanja i učenja: disleksijom, disgrafijom, dislalijom, grafomotoričkom disfunkcijom, poremećajem fluentnosti i ostalim teškoćama učenja …sve ove teškoće uspješno se ublažavaju ukoliko su prepoznate na vrijeme i ako se pravovremeno krene u tretman.

Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli, posebno Bruni Bebić promotorici Udruge Dyxy i Brunu Mustiću, neumornom Dyxy volonteru, koji je pomogao u realizaciji cijelog događanja.