neurofeedback1

Prateći trendove znanstvenih dostignuća Udruga Dyxy je uputila svoju stručnu suradnicu Maju Pekušić Čović, studenticu treće godine poslijediplomskog doktorskog studija Translacijska istraživanja u biomedicini pri Medicinskom fakultetu u Splita na edukaciju za korištenje uređaja Neurofeedback(NFB).

Radi se o neinvazivnoj, suvremenoj metodi širokog spektra stimuliranja neuralnih regija, a čiji je krajnji cilj poboljšanje funkcioniranja specifičnih neuralnih područja u kojima su poteškoće uočene. U novije vrijeme neurofeedback se sve više koristi kao jedna od vodećih metoda u ublažavanju smetnji čitanja i pisanja kod osoba s disleksijom.

Korisnici Udruge Dyxy su djeca i mladi sa specifičnim teškoćama jezičnog spektra im drugim teškoćama ( disleksija, dislalija, disgrafija, grafomotorička disfunkcija, ADHD, autistični spektar) kojima bi stimulacija neuralnih regija doprinijela i pomogla u ublažavanju specifičnih teškoća.Udruga Dyxy je jedina udruga koja se isključivo bavi ovim teškoćama i kojoj gravitiraju djece iz cijele Splitsko-dalmatinske županije.

neurofeedback2

Prema našim saznanjima na neurofeedback terapiju može se doći s uputnicom jedino u Polikliniku za osobe sa smetnjama u razvoju. Postoje duge liste čekanja koje mogu varirati od nekoliko mjeseci do godinu dana. Vjerojatno još netko ima na području splitsko-dalmatinske županije ali nam nije poznato tko.

Roditeljima djece s teškoćama u čitanju, pisanju, učenju i smetnjama u ponašanju je neophodno omogućiti neurofeedback terapiju na koju ne moraju toliko dugo čekati, a koja bi cijenom roditeljima bila dostupna.

Cijena uređaja prelazi financijske mogućnosti Udruge ( 9.390,00 €), međutim za dobrobit i napredak djece s teškoćama, njegov značaj je neprocjenjiv.

Svaka pomoć je dobrodošla!

ZAHVALNI ČLANOVI UDRUGE DYXY

Donacije možete uplatiti na račun Udruge Dyxy: HR75 234 00091 1103 0811 8 – PBZ

 

Powered by: Ministarstvo za demografiju, mlade i socijalnu politiku