Dani volonterskog rada-1

Udruga „ Mi“-Split organizira humanitarnu akciju 26. 05. 2018. God. ( subota ) pod nazivom „Dani volonterskog rada“ radi pružanja pomoći pri kupnji uređaja za provođenje Neurofeedback terapije u Udruzi Dyxy. Humanitarna akcija uključivat će prikupljanje sredstava na akciji u Strossmayerovom parku, popularnom Đardinu s početkom u 9,30 sati, 26. 05. 2018. god.

Neurofeedback je neinvazivna, suvremena metoda širokog spektra stimuliranja neuralnih regija, čiji je krajnji cilj poboljšanje funkcioniranja specifičnih neuralnih područja u kojima su poteškoće uočene. U novije vrijeme Neurofeedback se sve više koristi kao jedna od vodećih metoda u ublažavanju smetnji čitanja i pisanja kod osoba s disleksijom.

Udruga Dyxy: Županijska udruga za djecu i mlade s teškoćama čitanja, pisanja i učenja, svojim jedanaestogodišnjim radom zalaže se za poštivanje jednakih prava na informacije i obrazovanje, unatoč teškoćama koje djeca/mladi mogu imati ( disleksija, disgrafija, grafomotorička disfunkcija, dislalija, poremećaj fluentnosti, autizam i ADHD ), a koje se ranom detekcijom i pravodobnim uključivanjem u logopedske tretmane mogu ublažiti a u nekim slučajevima u potpunosti prevladati. Uz rad s djecom radimo na edukaciji i savjetovanju roditelja/staratelja, kako da pomognu djeci u roditeljskom okruženju. U stalnom smo kontaktu sa stručnim službama škola, Centrom za socijalnu skrb Split, Poliklinikom za djecu s teškoćama u razvoju, Filozofskim fakultetom u Splitu ( nastavna smo baza za buduće učitelje i nastavnike )jer samo u zajedničkom radu djeci možemo ublažiti teškoće.

Dani volonterskog rada-2

Rad u Udruzi Dyxy organizira se kroz radionice:

  1. LOGOPEDSKE RADIONICE: nakon dijagnosticiranja specifične teškoće djecu uključujemo u logopedske tretmane kako bi ublažili ili prevladali teškoće
  2. RADIONICE POMOĆI U UČENJU: da bi uhvatili korak sa svojim vršnjacima djecu podučavamo uz brojne volontere ( studente, buduće učitelje, volontere iz poslovnog sektora)iz svih predmeta, gdje uz pomoć stručnih suradnika škola, pratimo njihovo napredovanje.
  3. PSIHOLOŠKE RADIONICE: pomažemo djeci da prevladaju svoje strahove, da odbace nepoželjne stigme i da hrabro svoju različitost prihvate kao „dar“, jer ona to najčešće i jest.
  4. KREATIVNE RADIONICE: djeca u Udrugu dolaze rado, ona je prijateljska sredina gdje se i kreativno izražavaju ( likovne radionice, društvene igre, gluma, filmska radionica….) gdje se zabavljaju, peku palačinke i druže, shvaćajući da nisu“ Pale sam na svijetu“ i da različitosti ima u svim nijansama i bojama ali da ravnopravno kao i druga djeca imaju pravo na obrazovanje, zdravo i vedro djetinjstvo, druženje i zabavu…..

Nabavka Neurofededback uređaja i terapija stimulacije neuralnih regija, značila bi djeci i mladima veliku pomoć u ublažavanju specifičnih teškoća.