Udruga Dyxy bila je dio velike fešte regionalnog obilježavanja 15-godišnjice djelovanja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Feštali smo radno 25.i 26. 09. u Hotelu Solaris u Šibeniku. Pozdravili su nas svi najvažniji ljudi koji vode Zakladu, od Cvjetane Plavša-Matić, Marije Boltek i Luke Bogdana. Ministar Marko Pavić, ko svaki ministar zadržao se kratko. Bome smo se naslušali dobrih predavanja, mene su posebno zaintrigirala predavanja Borisa Hajoša: „Komunikacija i odnosi s javnošću…“, malo teatralno ali slikovito i uvjerljivo s brojnim zgodnim primjerima uvodio nas je u komunikologiju digitalnog doba. Najpredavačica bila je svakako Danijela Stapić iz Ministarstva financija, uvjerljivo, dojmljivo a još zgodna i lipa žena baš nas je onako dobro projedrila kroz sve Scile i Haridbe financijskih zamki. Zgodnim malim „daj 5 „ pokemima sve informacije i predavanja i kontakte pohranili smo na ručici pokema.

Hrana je bila…ne pitaj, vrime sunčano ali burno i zimovito tako da smo svi ko pravi odlikaši sidili u dvorani, slušali, uključivali se i bilo je to dobro provedeno jesenje vrime na korak od mora.

Više ovakvih druženja, susreta samo molim ubuduće ostavite nam malo više slobodnog vremena bar da se prošetamo nakon obilnih doručaka…ručaka …. Sve čestitke Zakladi i da nas ubuduće prati u radu .. samo malo izdašnije.