Udruga Dyxy organizirala je 30. 10. 2018. god. Okrugli stol na temu „Kako biti kompetentan roditelj“ po završetku Projekta: DYXY-RODITELJSTVO U KRUGU LJUBAVI, Ministarstva za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku.

Okupilo se sudionika različitih profila, od profesora, pedagoga, sociologa, logopeda, studenata i ponekog roditelja.

IMG_20181104_192834 (1)

Stručni suradnici Udruge odžali su brojna predavanja za nastavnike i roditelje po osnovnim školama Splitsko-dalmatinske županije i to sa temama: Prepoznavanje teškoća, kako biti odgovoran roditelj i kako prepoznati vršnjačko nasilje,

Uglavnom se govorilo kako roditeljima pomoći posebno kako ih educirati da pomognu djeci s teškoćama čitanja, pisanja i učenja. Logopedi Udruge govorili su kako su roditelji skloni individualnom razgovoru, prihvaćaju savjete ali nisu spremni na dodatne edukacije, uglavnom zbog manjka vremena. Poseban je akcent stavljen na nenasilno druženje među djecom jer vršnjačko nasilje na žalost često se događa u školama Splitsko-dalmatinske županije.

Zaključak na kraju svih diskutanata je bio da se na edukaciji i savjetovanju roditelja mora još jače poraditi, jer jedino tako uključivanjem roditelja u sve segmente rada s djecom možemo postići željene i pozitivne rezultate.

powered