Pozitivna struja volonterstva

Članice Udruge Dyxy: Snježana Jurica, Nikolina Serezlija i Antonija anić sudjelovale su na Nacionalnoj konferenciji na temu „Pozitivna struja volonterstva“ koja se održala u Zagrebu.

Razvoj volonterstva tema je koja obuhvaća široko društveno područje i ima velik potencijal utjecati na ukupni društveni razvoj, no zahtijeva i strateški pristup i kontinuirane inovacije. Zato Hrvatski centar za razvoj volonterstva organizira nacionalnu konferenciju o volonterstvu pod nazivom „Pozitivna struja volonterstva“. Konferencija se održala 4. travnja 2019. godine u Hotelu Dubrovnik.

Ova konferencija će ponuditi priče uspješnih primjera razvoja volonterstva, panel-rasprave i radionice pod vodstvom stručnjaka iz različitih područja volontiranja te će sudionicima omogućti uspostavljanje kontakata i razmjenu iskustava s organizatorima volonterskih programa i volonterskim centrima. Svoja iskustva i znanja na ovoj konferenciji ponudit će stručnjaci iz Danske, Belgije, Njemačke, Irske, Slovenije i Hrvatske.

Kome je konferencija namijenjena?

Konferencija je namijenjena svim organizatorima volontiranja i volonterskim centrima, kao i ostalim relevantnim dionicima i donositeljima odluka u području razvoja volonterstva.

Nacionalna konferencija o volonterstvu dio je projekta “Hrvatska volontira – pozitivna struja volonterstva” kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a čiji je nositelj Hrvatski centar za razvoj volonterstva. Projekt se provodi u partnerstvu s Udrugom”MI” – Split, Volonterskim centrom Zagreb, Udrugom za razvoj civilnog društva SMART iz Rijeke, Volonterskim centrom Osijek te Domom za starije osobe Maksimir.