U prostorijama udruge Dyxy održana su 2.05.2019. dva predavanja. Predavanje na temu : „Školsko okruženje i nasilje nad djecom s teškoćama „ za volontere u sklopu Projekta, DYXY: BUDI GLAS, a ne tišina
Uvodno predavanje o radu Udruge Dyxy je održala predsjednica Dyxy Meri Butirić.
Predavanje o međuvršnjačkom nasilju je održala Antonija Peroš, diplomirani psiholog i stručni suradnik Udruge .Predavanje održano u sklopu projekta DYXY: BUDI GLAS a ne tišina, koji financijski podržavaju Grad Split, Splitsko-dalmatinska županija, Ćistoća d.o.o. HEP d..o.o. , Nacionalni park KRKA i Spilit parking d.o.o..
Djeca s teškoćama u razvoju često tijekom odrastanja ne znaju kako artikulirati svoje teškoće, zbog toga mogu proći neprimijećena godinama, a neka zauvijek. To ima za posljedicu da roditelji, skrbnici čak i učitelji nisu svjesni njihovih ograničenja, pa očekuju da ta djeca i mladi postignu rezultate u školi što za ovu djecu predstavlja veliki stres i frustraciju. Najčešći oblik zlostavljanja djece s teškoćama je emocionalno, verbalno, a ponekad prerasta i u fizičko zlostavljanje koje dolazi od djece i odraslih koji ne razumiju što to znači „biti drugačiji“.

Drugo predavanje održano je za volontere u organizaciji Volonterskog centra Udruge MI i ImpacTrip – međunarodne organizacije za volonterstvo.
Tijekom predavanja i edukacije za studente/volontere, stručni suradnici Udruge DYXY upoznali su studente s teškoćama jezičnog spektra, vršnjačkog nasilja kojemu su djeca zbog specifičnih teškoća izložena. Stručni suradnci Udruge MI održali su predavanje o značenju volonterstva, kojima se stječu znanja i vještine, a ujedno i kompetencije koje mogu koristiti za daljnji osobni i profesionalni napredak te o Europskim snagama solidarnosti, odnosno o mogućnostima volontiranja u drugim državama u sklopu Projekta VOLONTERI:MLADOST- SNAGA -SVJETLOST uz financijsku potporu GRADA SPLITA.