Predstavnica Udruge Dyxy Snježana Jurica, mag.prim.educ. učestvovala je u edukaciji za mentorstvo u sklopu programa DKU, čiji je nositelj Klub mladih Split. Udruga Dyxy sklopila je ugovors Ekonomskim fakultetom u Splitu o sudjelovanju u provedbi programa DKU-a.

Uvodnu riječ su održale Maja Fredotović, dekanica Ekonomskog fakulteta u Splitu i Lana Ugrčić, voditeljica DKU također s Ekonomskog fakulteta U Splitu, na kojem se manifestacija i održavala. Prisustvovali su brojni predstavnici OCD na području SDŽ koji će se uključiti u program DKU. Udruge koje su učestvovale u prvoj godini provedbe programa su predstavile rezultate svog rada.

Centar za društveno korisno učenje je započeo s radom početkom 2019. i studentima omogućava polaganje programa Društveno korisnog učenja (DKU) u udrugama u sklopu kolegija Stručna praksa.

DKU je nastavna metoda kojom studenti znanje i vještine stečene kroz studij primjenjuju na razvoj projekta kojim se rješava konkretan društveni problem. Ciljane skupine projekta su: studenti, zaposlenici u organizacijama civilnoga društva; zaposlenici visokoobrazovnih ustanova, volonteri. Krajnji korisnici su korisnici usluga organizacija civilnoga društva među kojima su uključene i skupine u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti.