Suradnja s Volonterskim centrom Udruge „MI“ – Split je započela od samog osnivanja Udruge. Udruga Dyxy: Županijska udruga za djecu i mlade s teškoćama čitanja, pisanja i učenja osnovana je 2007. godine u Splitu. S obzirom na to da su članovi Udruge djeca s teškoćama jezičnog spektra, ADHD-om, blažim oblicima iz spektra autizma, djeca koja pohađaju nastavu po posebnom programu te djeca čije su obitelji korisnici usluga CZSS Split neophodan im je individualni rad.

Uz stručne suradnike Udruge DYXY pojavila se potreba za angažiranjem volontera koji su bili spremni svoje slobodno vrijeme posvetiti radu i učenju s djecom. Svake godine sve veći broj volontera pomaže u radu s djecom (logopedske radionice, pomoć u učenju, kreativne radionice), sudjeluju u humanitarnim akcijama, pomažu u administrativnim poslovima udruge i provedbi projekata. Dio volontera uključimo u naše programe na inicijativu i uz posredništvo volonterskog servisa RVC Split, a djelatnica Udruge „MI“ – Split dodatno educira naše volontere pomagače u učenju u našem prostoru.

Za potrebe kvalitetnog organiziranja volontiranja stručni suradnici i dio volontera završili su edukaciju za koordinatore volontera u organizaciji Regionalnog volonterskog centra Split.

Za svoj poseban doprinos u razvoju volonterstva Udruga Dyxy dobila priznanje Volonterskog centra Split, a svake godine volonteri i podupiratelji rada Udruge Dyxy dobivaju zahvalnice za svoj doprinos razvoju volonterstva.

Svake godine na poticaj i uz suradnju s RVC Split sudjelujemo u nacionalnoj kampanji Hrvatska Volontira i u lokalnoj manifestaciji Dani volonterskog rada.

Suradnja s RVC Split doprinijela je kvalitetnijem radu s djecom, suradnjom s drugim udrugama, promicanju volonterstva i poboljšanju organizacije rada Udruge.

Suradnja se nastavlja u sklopu projekta dvogodišnjih programa volonterskih centara za 2021. i 2022. godinu godini koje je raspisalo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.