U sklopu projekta PRIHVAĆANJE RAZLIČITOSTI – put nenasilne komunikacije među djecom i mladima održano je predavanje na temu: ,,Suočavanje s problemima – pozitivno razmišljanje i prihvaćanje situacije” .

Projekt : PRIHVAĆANJE RAZLIČITOST – put nenasilne komunikacije među djecom i mladima prevenira nasilje nad djecom s teškoćama u školama i djecom koja su u sustavu socijalne skrbi u SDŽ. Ima za cilj smanjiti stopu nasilja među djecom time što zagovara 0 stopu tolerancije na nasilje. Djeca s teškoćama ( disleksija, disgrafija, diskalkulija, ADHD, djeca iz spektra autizma, posebno su izložena vršnjačkom nasilju, od bezazlenoh zadirkivanja do fizičkih nasrtaja i zlostavljanja. Kroz razgovore s djecom korisnicima Udruge Dyxy i njihovim roditeljima došli smo do zaključka da djeci treba pomoći na taj način da ih educiramo o mogućim nasilnim ponašanjima vršnjaka, da ih ohrabrimo da govore otvoreno o svojim iskustvima i da znaju kome se trebaju obratiti i od koga tražiti pomoć i zaštitu.

Osim predavanja provodili su se i razgovori o problemima na koje nailaze. Djeca su opisivala najozbiljnije probleme s kojim su se suočavali te ih se upućivalo i savjetovalo kako se suočiti s problem i negativno razmišljanje prebace u pozitivno te kako bi trebalo prihvatiti postojeću situaciju. Predavanje su održale predsjednica Meri Butirić, prof. i Snježana Jurica, mag. prim. educ.

Powered by MINISTARSTVO RADA MIROVINSKOGA SUSTAVA I OBITELJI I SOCIJALNE POLITIKE