Djeluju kroz razne radionice, organiziraju predavanja, seminare, okrugle stolove…
Danas, 6. ožujka, obilježava se Europski dan logopedije na temu ‘Logopedija kroz sva životna razdoblja’. Udruga Dyxy – županijska udruga za djecu i mlade s teškoćama čitanja, pisanja i učenja, djeluje na području Splitsko-dalmatinske županije već skoro 15 godina (osnovana je 21. studenoga 2007.) kao udruga građana (stručnjaka, učitelja, roditelja i drugih). Cilj i misija udruge Dyxy je pomoći djeci i mladima s teškoćama čitanja, pisanja i učenja kao i djeci mladima bez adekvatne roditeljske skrbi, te roditeljima /skrbnicima, savjetima i edukacijama.

Djeluju kroz logopedske, pedagoške, kreativne (filmska, dramska i likovna) i radionice pomoći u učenju, edukacije i savjetovanja roditelja/skrbnika, neurofeedback terapiju (NFB), terapiju senzorne integracije, organiziraju predavanja, susrete, seminare te druge oblike razmjene novih iskustava i primjera dobre prakse. Educiraju učitelje kroz predavanja u odgojno-obrazovnim ustanovama, kao i studente Sveučilišta u Splitu (buduće učitelje), a nastavna su baza za studente Učiteljskog studija Filozofskog fakulteta u Splitu.

Udruga organizira i predavanja, seminare, okrugle stolove i savjetovanja te sama sudjeluje u sličnim događanjima u organizaciji udruga civilnog društva ili odgojno-obrazovnih ustanova.
– Brojnim projektima kao Dyxy: BUDI GLAS, a ne tišina (prevencija međuvršnjačkog nasilja); Rana detekcija specifičnih teškoća (što ranije detektirati dijete s teškoćama); Volonteri: mladost-snaga-svjetlost (volonterske aktivnosti udruge Dyxy); Roditeljstvo u krugu ljubavi (jačanje roditeljskih znanja i vještina) nastojimo pomoći djeci sa specifičnim teškoćama Splitsko-dalmatinske županije kroz radionice i terapije te educirati  roditelje/skrbnike i javnost, utjecati na školski sustav, utjecati na gradske, županijske i državne institucije u svrhu unapređivanja brige za djecu i mlade s teškoćama – poručili su iz udruge.
Pozvali su roditelje, skrbnike i volontere da se pridruže radu njihove udruge.

Uz svakodnevni rad i učenje tu su i vesela druženja u kreativnim radionicama, učenje engleskog jezika s volonterima iz inozemstva, terapijska jahanja i izleti u prirodu. Ublažavati teškoće i učiti se može i na drugačiji način jer sva djeca sa specifičnim teškoćama su zapravo samo djeca koja ‘uče na drugi način’. Javite se na mobitel 0981380693 ili na mail dyxyudruga@gmail.com – dodali su.