U petak, 4.11.2022. godine, od 10 do 13:30 sati, na online treningu pod nazivom “Različitost i inkluzija”. Trening je organiziran od strane Hrvatskog centra za razvoj volonterstva putem platforme Zoom.
Pedesetak sudionika, predstavnika udruga, ustanova i volonterskih centara razgovarali su na temu inkluzivnog volontiranja.
Trening je predvodila Marta Hauser iz HCRV-a, a organiziran je kao dio projekta #CERVIS “Citizen Engagement for Recovery – Volunteering In Solidarity” (“Angažman građana za oporavak – volontiranje u solidarnosti”) kojega provodi CEV – Centre for European Volunteering, a koji za cilj ima promicanje angažmana građana i jednakosti kroz volontiranje i povezivanje volontiranja s vrijednostima EU-a.
Razgovaralo se o tome što uopće jest inkluzivni volonterski program, koje su mu karakteristike i na što obratiti pažnju prilikom razvoja takvih programa, a zatim se u malim grupama razgovaralo o određenim društvenim skupinama/kategorijama te su se razmijenila iskustva iz prakse, kao i neke preporuke za donositelje odluka.
Održan je online trening na temu „ Različitost i inkluzija“ u povodu obilježavanja Međunarodnog dana koordinatora volontera.
Na online treningu je sudjelovala Snježana Jurica, mag.prim.educ., koordinator volontera Udruge Dyxy.