U sklopu projekata VOLONTERI: MLADOST-SNAGA-SVJETLOST I DYXY:SRCE POKREĆE NAŠ SVIJET, stručna suradnica Udruge Dyxy, Sara Pivac, mag.paed.održala je predavanje studentima Učiteljskog studija na Filozofskom fakultetu u Splitu na temu “Senzorna integracija” u sklopu obveznog predmeta “Psihologija motivacije i socijalizacija u razredu” kojeg drži izv.prof.dr.sc. Darko Hren.
Prije samog početka predavanja ukratko je govorila o važnosti i ljepoti volontiranja, te o humanitarnom i hvalevrijednom radu Udruge DYXY koja pomaže djeci s teškoćama čitanja, pisanja i učenja, marginaliziranim skupinama itd., još od 2007. godine.

Nažalost, broj djece s teškoćama senzorne integracije i različitim oblicima dispraksije je u porastu. Nakon predavanja studenti su naučili prepoznati simptomatiku disfunkcije različitih senzornih sustava kod djece te osvijestili važnost rane intervencije.

Hvala izv.prof.dr.sc Darku Hrenu na suradnji i na tome što prepoznaje važnost volontiranja, kao i važnost osvještavanja različitih oblika teškoća kod djece kao podlogu za pravovremenu intervenciju, a posljedično i bolju kvalitetu života istih.