U sklopu manifestacije HRVATSKA VOLONTIRA u organizaciji Udruge Dyxy, 24. svibnja 2024. godine, održano je predavanje u sklopu projekta VOLONTERI. MLADOST-SNAGA-SVJETLOST i Prevencija vršnjačkog nasilja ŽIVIMO MIR. Naša volonterka Julie iz Pariza podijelila je svoje znanje o Parizu i problemima vršnjačkog nasilja u Francuskoj.
Predavanje je započelo prikazom Pariza, grada poznatog kao “Grad Svjetlosti”. Julie nas je provela kroz znamenitosti Pariza, uključujući Eiffelov toranj, Louvre i Notre Dame, oživljavajući slike ovog prekrasnog grada kroz svoju priču o njegovoj povijesti, umjetnosti i kulturi.

Drugi dio predavanja bio je posvećen vršnjačkom nasilju. Julie je govorila o izazovima s kojima se suočavaju mladi u Francuskoj te o programima i mjerama koje se provode kako bi se smanjio ovaj problem. Podijelila je različite strategije koje se koriste u školama i lokalnim zajednicama, kao i pozitivne primjere iz prakse.

Diskusija je bila interaktivna, s brojnim pitanjima od strane prisutnih. Julie je odgovarala na pitanja s velikom pažnjom, pružajući detaljne informacije i korisne savjete.
Zahvaljujemo se Julie na njenom vremenu i posvećenosti, kao i svim prisutnima na aktivnom sudjelovanju.

Powered by: MInistarstvo znanosti i obrazovanja, Grad Split, Grad Solin