U sklopu projekta “VOLONTERI. MLADOST – SNAGA – SVJETLOST,” naša volonterka Grace iz Tennesseeja (SAD) održala je inspirativno predavanje o svojoj državi. Grace je prisutnima predstavila bogatu kulturnu baštinu Tennesseeja, istaknuvši geografske ljepote poput Smoky Mountains te kulturnu prijestolnicu Nashville poznatu po country glazbi. Posebno je naglasila gradove poput Gatlinburga i Pigeon Forgea, popularna turistička odredišta poznata po prirodnim ljepotama i zabavnim aktivnostima.
Predavanje je obuhvatilo i važne simbole Tennesseeja kao što su iris kao biljni simbol, oposum kao životinjski simbol te gavran kao državna ptica, simbolizirajući karakterne osobine i duh ove države.
Tijekom susreta, sudionici su također imali priliku uživati u tradicionalnoj hrani Tennesseeja poput roštilja iz Memphisa, prženih zelenih rajčica i južnjačkog prženog pilećeg fileta, što je dodatno obogatilo njihovo iskustvo i razumijevanje kulture Tennesseeja.
Na kraju predavanja, sudionici su svojim otiscima dlana obogatili majicu udruge Dyxy kao uspomenu za Grace, simbolizirajući njihovu podršku i zahvalnost za ovo nezaboravno iskustvo. Hvala Grace na inspirativnom doprinosu i ovoj izvanrednoj prilici za kulturnu razmjenu!

Powered by: Grad Split