O nama

slide6
Udruga za djecu i mlade s teškoćama pisanja i učenja
koja djeluje na području Splitske županije registrirana je kao udruga u 11. mjesecu 2007.god. Ideja je začeta u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Knjižnici Spinut, gdje se uočilo da veliki broj djece, nižih razreda, imaju problema u čitanju i pisanju. Organizirane su radionice kako bi se utvrdilo o kakvoj se poteškoći radi i kako bi se djeci pomoglo u savladavanju školskog gradiva.

Nakon godine dana rada u knjižnici, odlučeno je da se potraži drugi prostor, registrirana je Udruga, prostor je dobiven u Gradskom kotaru Spinut i radionice su nastavile s radom. U suradnji sa stručnim djelatnicima škola (logopedima  i psiholozima), broj djece sa poteškoćama koja trebaju stalnu pomoć u savladavanju gradiva i prevladavanju poteškoća u čitanju i pisanju iz godine u godinu se povećava.

I vi možete pomoći, svojom donacijom, kako bi Udruga DYXY uspješno nastavila s radom i pomogla djeci osnovnih škola, ublažiti poteškoće koje jesu doživotne pratiteljice, ali djecu treba naučiti kako se nositi s poteškoćama kako učiti i kako njegovati one svoje darovitosti koje gotovo svako dijete s disleksijom ima.

Osnovni cilj Udruge je pomoć djeci i mladima s teškoćama jezičnog spektra kao i pomoć djeci i mladima bez adekvatne roditeljske skrbi.

Djelatnosti udruge su:

• organiziranje stručnih seminara, predavanja i edukacija
  • educiranje i pomoć nastavnicima i roditeljima
  • razmjena informacija sa sličnim udrugama u zemlji i inozemstvu
  • tiskanje brošura i letaka sa novim informacijama o problemu disleksije
  • informiranje javnosti i educiranje javnosti

Ako imate dijete koje ima poteškoće u čitanju i pisanju ili sami imate neku od poteškoća, obratite nam se s povjerenjem i dobiti ćete stručni savjet profesora – logopeda.

Statut udruge

Na temelju članka 13.Zakona o udrugama ( Narodne novine, br. 74/14.) Skupština Udruge Dyxy – udruge za osobe sa teškoćama čitanja,pisanja i učenja na sjednici održanoj 28. 06.2015. god. donijela je STATUT Udruge DYXY – Županijske udruge za djecu i mlade s teškoćama čitanja, pisanja i učenja.

Preuzmite STATUT UDRUGE (PDF 145kb)

Godišnji izvještaj za 2016. (PDF 180kb) Plan i program za 2015/16 god (PDF 190kb) Financijsko izvješće (PDF 2MB)

Plan i program rada Udruge Dyxy za 2016./2017. (PDF 225kb)

Strateški plan za planiranje smjera razvoja Udruge za razdoblje od rujna 2016. do rujna 2019. (PDF 190kb)