O nama

slide6
Udruga za djecu i mlade s teškoćama pisanja i učenja
koja djeluje na području Splitske županije registrirana je kao udruga u 11. mjesecu 2007.god. Ideja je začeta u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Knjižnici Spinut, gdje se uočilo da veliki broj djece, nižih razreda, imaju problema u čitanju i pisanju. Organizirane su radionice kako bi se utvrdilo o kakvoj se poteškoći radi i kako bi se djeci pomoglo u savladavanju školskog gradiva.

Nakon godine dana rada u knjižnici, odlučeno je da se potraži drugi prostor, registrirana je Udruga, prostor je dobiven u Gradskom kotaru Spinut i radionice su nastavile s radom. U suradnji sa stručnim djelatnicima škola (logopedima  i psiholozima), broj djece sa poteškoćama koja trebaju stalnu pomoć u savladavanju gradiva i prevladavanju poteškoća u čitanju i pisanju iz godine u godinu se povećava.

I vi možete pomoći, svojom donacijom, kako bi Udruga DYXY uspješno nastavila s radom i pomogla djeci osnovnih škola, ublažiti poteškoće koje jesu doživotne pratiteljice, ali djecu treba naučiti kako se nositi s poteškoćama kako učiti i kako njegovati one svoje darovitosti koje gotovo svako dijete s disleksijom ima.

Osnovni cilj Udruge je pomoć djeci i mladima s teškoćama jezičnog spektra kao i pomoć djeci i mladima bez adekvatne roditeljske skrbi.

Djelatnosti udruge su:

• organiziranje stručnih seminara, predavanja i edukacija
  • educiranje i pomoć nastavnicima i roditeljima
  • razmjena informacija sa sličnim udrugama u zemlji i inozemstvu
  • tiskanje brošura i letaka sa novim informacijama o problemu disleksije
  • informiranje javnosti i educiranje javnosti

Ako imate dijete koje ima poteškoće u čitanju i pisanju ili sami imate neku od poteškoća, obratite nam se s povjerenjem i dobiti ćete stručni savjet profesora – logopeda.

Statut udruge

Na temelju članka 13.Zakona o udrugama ( Narodne novine, br. 74/14.) Skupština Udruge Dyxy – udruge za osobe sa teškoćama čitanja,pisanja i učenja na sjednici održanoj 28. 06.2015. god. donijela je STATUT Udruge DYXY – Županijske udruge za djecu i mlade s teškoćama čitanja, pisanja i učenja.

Preuzmite STATUT UDRUGE (PDF 145kb)

Godišnji izvještaj za 2018. godinu (PDF 141kb)

Godišnji izvještaj za 2017. godinu (PDF 145kb)

Financijski izvještaji

Financijski plan 2019. Operativni plan 2019. Godišnji fin. izvještaj 2018.

Godišnji financijski izvještaj 2017. | Financijski plan 2017. | FINA – portvrda

Godišnji izvještaj za 2016. (PDF 180kb) Plan i program za 2015/16 god (PDF 190kb) Financijsko izvješće (PDF 2MB)

Plan i program rada Udruge Dyxy za 2016./2017. (PDF 225kb)

Strateški plan za planiranje smjera razvoja Udruge za razdoblje od rujna 2016. do rujna 2019. (PDF 190kb)