Dana 10.1.2018.  u prostorijama Udruge Dyxy Matoševa 29, održalo se 3.predavanje  iz ciklusa predavanja  za studente Filozofskog fakulteta u Splitu, koji u sklopu kolegija „Socijalizacija i motivacija u razredu „ obavezno prisustvuju edukaciji u logopedskim radionicama  i radionicama pomoći u učenju Udruge Dyxy. Studenti Filozofskog fakulteta svoje obavezne sate provode kao volonteri uz stručnu pomoć i nadzor mentora prof. Snježane Jurice i logopeda -profesora Daniele Matulić.

Uvodno predavanje   o prednostima volontiranja održala je Antonia Matković, koordinator Volonterskog centra Udruge Mi.  Uz prikaz  osnovnih ideja vezanih za volontiranje i njegovu ulogu u civilnom društvu, predočila je  studentima praktične smjernice o tome  kako se uključiti u volonterske aktivnost, potaknuti svoje prijatelje poznanike da se aktiviraju i dalje šire krugove solidarnosti.

Predavanje s radionicom kako prepoznati i pomoći djeci s teškoćama jezičnog spektra održala je  logoped-profesor Maja Perkušić Čović, student treće god. doktorskog studija na Medicinskom fakultetu u Splitu. Kroz tematsku radionicu  obrađeni su primjeri logopedske prakse.

Predavanju su prisustvovali i predstavnici Lions cluba Split, predsjednik Nikša Pezzi i Ivo Filipović, sponzori, donatori i vjerni pratitelji rada Udruge, koji svojim donacijama potiču rad Udruge već godinama. Ovaj put Udruzi su donirali  prijenosno računalo.