Poštovane i poštovani,

nadamo se da ste svi dobro i zdravo u ovom, sada i udvostručenom izazovu u kojem živimo, sprečavanju širenja pandemije novog korona virusa te posljedica jakog potresa koji je pogodio Zagreb.

Željeli bi, zajedno sa Vama, ukazati na važnost djelovanja organizacija civilnoga društva u ovoj situaciji pa Vas molimo da odvojite nekoliko trenutaka za ispunjavanje Upitnika koji Vam šaljemo u nastavku. Ovu inicijativu našeg Razvojnog ureda, nazvali smo ‘Važno je imati: podršku – naše priče!’.

Po zaprimanju Vaših popunjenih upitnika prikupiti ćemo informacije i priče koje ćemo objaviti na mrežnoj stranici Nacionalne zaklade i našim portalima: civilnodrustvo.hr i zadobrobit.hr (a kasnije i objediniti u publikaciji u digitalnom obliku), s ciljem da javnost upoznamo s doprinosom i aktivnostima organizacija civilnoga društva usmjerenim na izravnu pomoć građanima/-kama i svojoj zajednici u ovim izvanrednim uvjetima.

S obzirom da ćete nam u opisnom izvještaju za prvo tromjesečje 2020. godine detaljnije opisati i dokumentirati sve aktivnosti koje ste organizirali odnosno u kojima ste izravno sudjelovali u pomoći ili podršci građanima/-kama i svojoj zajednici, za ovaj Upitnik odaberite vama najzanimljiviju, najupečatljiviju, najtužniju, najsretniju, najljudskiju ili drugu vama naj-priču priču o tome kako se Vaša organizacija susreće i nosi sa ovom situacijom, kako pomažete i sto činite za dobrobit drugih, a osim opisnog dijela priče u Upitniku, možete pripremiti i poslati nam i kratki audio-vizualni materijal, fotografije i sl.

Upitnik za korisnike financijskih podrški Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva