I ove godine je održano Hack4Split je dvodnevno natjecanje (hackathon) organizirano od strane Centra za društveno korisno učenje s Ekonomskog fakulteta u Splitu koje je usmjereno rješavanju društvenih problema definiranih od strane organizacija civilnog društva (sudionika), te osmišljavanju društvenih inovacija. Hack4Split   povezuje pojedince specifičnih znanja s jedne strane i udruge iz zajednice sa definiranim potrebama s druge strane.

Hack4Split je hackathon kojem je cilj pronalazak i provedba društveno korisnih rješenja za dobrobit i napredak naše lokalne zajednice.

Povodom ovogodišnjeg izdanja online izdanja hackathon udruzi Dyxy dodijeljena je ekipa od troje programera i jedne dizajnerice koji su dva dana skupa izrađivali aplikaciju koja bi pomogla djeci s teškoćama u učenju. Ekipa koja je radila na aplikaciji su:Vanja Dobrijević, Natalie Drause, Josip Bartulović i Nina Aeon, predstavnica Udruge Dyxy Snježana Jurica.

Aplikaciji, koja bi uskoro trebala biti gotova, dodijeljeno je ime Mindmaps, što ukratko predstavlja i sam način na koji aplikacija funkcionira. Koristeći djeci već jako poznat model umnih mapa, koje Udruga Dyxy već duže vrijeme koristi kao pomagalo pri učenju s djecom, aplikacija proces njihove izrade prilagođava nama već poznatom sustavu mobilnih i računalnih ekrana

Aplikacija se pokreće unutar web preglednika a uz osnovne funkcionalnosti izrade umnih mapa omogućuje njihovu bolju organizaciju a u planu je dodati i mogućnosti dijeljenja među korisnicima.