Članovi Udruge Dyxy su se priključili međunarodnom umjetničkom projektu “Neka jedu kolače! / Let Them Eat Cake!” koji je pokrenula organizacija ARKTIK – Institut za budućnost.

Teme radionice je bila namijenjena obilježavanju Međunarodnog dana pismenosti (8. rujan) . Proglašen je Međunarodnim danom pismenosti 1966. godine od strane UNESCO-a s ciljem podizanja svijesti o važnosti pismenosti za pojedince, zajednice i društva, kao i o važnosti intenzivnijeg truda u postizanju što pismenijeg društva.

Ovim projektom umjetnička organizacija ARKTIK – Institut za budućnost dopire do široke publike zbog sadržaja koji predstavlja kombinaciju kuhanja i prehrane kao općeg interesa, te umjetnosti i aktivistički zadanih tema kojima se društvo i mediji uvijek trebaju baviti više.

Projekt “Neka jedu kolače!” dio je inicijative “Umjetnost dostupna svima” kojom se omogućava umjetnicima da prezentiraju svoje radove neovisno o akademskoj pozadini i bez diskriminacije bazirane na broju prethodno postavljenih izložbi ili diskriminacije umjetnika po dobnoj osnovi, držeći se isključivo pogođenosti teme rada i intrigantnosti koncepta kojim se motivi obrađuju.

Projekt je ostvaren uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske.