Održali smo još jednu radionicu za volontere u sklopu obilježavanja Svjetskog dana seoskih žena u sklopu projekta “Neka jedu kolače! / Let Them Eat Cake!”. Svjetski dan seoskih žena obilježava se 15.listopada.

Od 1995. godine, 15. listopada obilježava se Svjetski dan seoskih žena, koji je ustanovljen na Četvrtoj UN-ovoj svjetskoj konferenciji žena u Pekingu. Tom prigodom države su se obvezale na pružanje ravnopravnog pristupa i prava na potpuno sudjelovanje ruralnih žena u vlasti, osvješćivanje donosioca odluka o potencijalima i potrebama seoskih žena te mogućnostima za kreiranje razvojnih politika ruralnih područja.

Ističe se kako su uloge ruralnih žena ključne u održavanju i unapređivanju ruralnih sredstava za život i jačanju ruralnih zajednica i kontinuirano snose veći dio tereta neplaćenog rada zbog stereotipnih rodnih uloga, nejednakosti u kućanstvu te nedostatka infrastrukture i usluga, uključujući i one koje se odnose na proizvodnju hrane i rad u području skrbi.

Radionica je održana prethodno zbog ostalih projekata i predavanja. Učestvovali su osim volontera i ostali članovi Udruge.

Naša volonterka Matea u sklopu radionice je otpjevala poznatu pjesmu Dragutina Tadijanovića ,,Dugo u noć”.

https://fb.watch/2M1e99qjuV/

https://youtu.be/oRGPxW9-Yuo

Powered by MINISTARSTVO RADA, MIROVINSKOGA SUSTAVA I OBITELJI I SOCIJALNE POLITIKE