U sklopu programa mentoriranja i prakse u civilnom društvu, 4.12. s početkom u 15h putem platforme Zoom organizirala se Grupa podrške za mentore. Mentorice i mentori iz više od 40 organizacija civilnog društva u Hrvatskoj trenutno provode programe mentoriranja mladih koji će nakon 80 sati strukturiranog programa steći iskustvo i vještine koji će im olakšati snalaženje i zapošljavanje u civilnom društvu.

Grupu podrške za mentore je pokrenuta na temelju sugestija mentorica i mentora koji žele razmjenjivati primjere dobre prakse i pričati o tome kako su prilagodili svoje programe novonastalim okolnostima uslijed pandemije COVID-19 virusa. Na grupi za podršku su mentorice i mentori koji su već odradili prakse pričali o svojim iskustvima.

U Grupi podrške za mentore je sudjelovala Snježana Jurica, prim.educ. koja je već pohađala trening za mentore (Program mentoriranja i prakse u civilnom društvu ).

Projekt Social Innovators financiraju Island, Norveška i Lihtenštajn kroz EEA and Norway Grants Fond za zapošljavanje mladih, a koji provode Inicijativa mladih za ljudska prava Hrvatska, Kulturno Izobraževalno Društvo Pina iz Slovenije, Nacionalna škola menadžmenta iz Bugarske i Østfold University College iz Norveške.