Primopredaja senzornog kabineta između Ivice Babana, predsjednika Rotary Club-a Split Novi i Meri Butirić, predsjednice Udruge Dyxy.

Primopredaja senzornog kabineta između Ivice Babana, predsjednika Rotary Club-a Split Novi i Meri Butirić, predsjednice Udruge Dyxy.

Udruga Dyxy nastoji pratiti i integrirati u svoj rad sve što se u svijetu novo primjenjuje za pomoć djeci s teškoćama. Ideja o otvaranju senzornog kabineta mogla se realizirati samo u onom trenutku kad su članovi Rotary Cluba Split Novi izabrali našu Udrugu za doniranje sredstava.

Zahvaljujući njima, a posebno predsjedniku IVICI BABANU uspjeli smo opremiti senzorni kabinet koji će ubuduće pomagati djeci s teškoćama senzorne integracije.Senzorna integracija je proces primanja i obrade osjetilnih informacija putem moždanih živaca koje u mozak dolaze iz naših osjetila kao što su  vid, sluh, dodir, okus, njuh i kretanje. Teškoće senzorne integracije dovode do raznih poteškoća u ponašanju, socijalizaciji,, emocionalnoj stabilnosti, koncentraciji, samostalnosti u učenju.

Vrlo je važno pravovremeno reagirati te djeci pružiti adekvatnu terapiju senzorne integracije jer mozak uspostavlja najviše živčanih veza u najranijoj dobi.

Članovi Rotary Cluba  Split Novi nabavili su svu potrebnu opremu, a Udruga je educirala mladu pedagoginju Saru Bojić, koja će voditi senzornu terapiji.Svečana primopredaja kabineta  održala se 4. 05. 2021. god uz prigodno druženje. Za ovu nesebičnu gestu predsjednica Udruge Dyxy, Meri Butirić predala je zahvalnicu  Ivici Bababu  u ime svih zahvalnih članova.