Udruga DYXY: Županijska udruga za djecu i mlade s teškoćama čitanja, pisanja i učenja, razmjenjuje svoja iskustva i primjere dobre prakse s sestrinskom Udrugom Izvor ljubavi iz Šibenika, kroz projekt Ministarstva znanosti i obrazovanja: BUDI GLAS, a ne tišina.

Sve prisutne na predavanju pozdravili su predstavnici Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije.

Na poziv Udruge Izvor ljubavi, predsjednica Udruge Dyxy Meri Butirić, prof. i Marija Butirić, mag. psych. stručna suradnica, održale su predavanja za roditelje, predstavnike lokalne vlasti i zainteresiranu javnost te radionicu za djecu u prostorima Udruge Izvor ljubavi, 25.03.2022. god s početkom u 17,00 sati.

Meri Butirić govorila je o svim aktivnostima koje Udruga Dyxy pruža djeci s teškoćama učenja: dijagnostika specifičnih teškoća, logopedske radionice, pomoć u učenju iz svih predmeta, savjetovanje za roditelje i nastavnike, kreativne radionice, senzorna terapija i neurofeedback terapija. Udruga održava edukativna predavanja po osnovnim školama za nastavnike i djecu. Dala je i neke korisne savjete roditeljima ukazujući na prava koja imaju djeca s teškoćama u trenutku ulaska u školski sustav.

Marija Butirić vodila je radionicu za djecu: Živimo mir. Na radionici s djecom se radilo na njihovom emocionalnom rasterećenju kroz kreativni, likovni rad usmjeren na pozitivne aktivnosti koje sami rade, a koje njima i drugima čine dobro.

Obzirom na aktualnu situaciju u svijetu, održala je i predavanje za roditelje i zainteresiranu javnost pod nazivom: Kako s djecom pričati o nasilju/ratu. Predavanje je bilo usmjereno na izloženost djece medijima koji izvještavaju o ratnim strahotama te konkretne savjete roditeljima na koji način, ovisno o uzrastu djeteta, razgovarati o tome što se događa u svijetu.