Održano je još jedno predavanje s radionicom u sklopu projekta DYXY: BUDI GLAS, a ne tišina, na temu: “Poticanje poželjnog ponašanja.” Kroz priču o žabici i njenom postignuću za ostale nemogućeg cilj radionice je bio ne samo poticanje poželjnog samopouzdanja, već i podizanje svijesti o vlastitom samopouzdanju.
Istraživanja pokazuju da su veći problem nadolazećih generacija je nedostatak samopouzdanja. SAMOPOUZDANJE je slika koju imamo o sebi, tj. posljedica ili refleksija vlastitog mišljenja i vjerovanja o samome sebi! Često smatramo da smo onoliko vrijedni koliko nas okolina smatra vrijednima, važnima, pametnima, dobrima, uspješnima…Nedostatak samopouzdanja očituje se kao: Nesigurnost, strah, brige, povlačenje u sebe,depresija, slaba komunikacija sa sobom i drugima, unutarnja praznina, nedostatak povjerenja u sebe, motivacije , osjećaj bespomoćnosti ili agresija, ovisnosti – alkohol, droge, televizija.
Nakon predavanja je održana radionica, koju su djeca radila u parovima. pridružili su nam se i inozemni volonteri, tako da se komuniciralo i na hrvatskom i engleskom jeziku.
Predavanje s radionicom je održana stručna suradnica Sara Bojić, mag.paed.
Powered by : Ministarstvo znanosti i obrazovanja