Na konferenciji održanoj u petak, 9. prosinca 2022. u Zagrebu, naziva “Razvoj volonterstva: trebaju li nam novi putokazi?” prisustvovala je i naša vanjska suradnica Marija Butirić. 

Konferencija je bila sjajno posjećena kolegicama i kolegama iz civilnog sektora koji su predstavljali razne udruge u kojima djeluju, a prisutni su bili i nastavnici osnovnih i srednjih škola. 

Dijelila su se iskustva, poteškoće u radu, ali i vrlo konkretni prijedlozi koji bi mogli dovesti do toga da volontiranje postane još prisutnije među mlađom populacijom. Jedan od prijedloga koji je došao iz publike glasio je da bi se volontiranje moglo vrednovati kao dodatan bod pri upisima na fakultete. 

Panelisti su s odobravanjem reagirali na takvu inicijativu. 

Razgovaralo se o potrebi veće podrške od strane države prema civilnom sektoru, kao i potrebi za većom inicijativom od strane samog civilnog sektora, pogotovo u kriznim situacijama, kao ona s kojom smo bili suočeni 2020. godine. 

Na uvodnom panelu konferencije sudjelovali su i predstavnici značajnih institucija za volontiranje, a to su Filozofski fakultet u Zagrebu, Fakultet političkih znanosti, Ministarstvo rada i socijalne skrbi te European Volunteer Center.

Powered by: Grad Split