Opći cilj projekta je jačati kapacitete organizacija civilnoga društava uz potporu akademske zajednice, kako bi se uspostavio učinkoviti dijalog svih dionika za društveni razvoj Republike Hrvatske.

U ponedjeljak 5. lipnja 2023. godine u 10:00 sati u sklopu projektnog elementa 1. Jačanje partnerstva organizacija civilnog društva i uključivanje novih članica i članova tematske mreže održana je 4. online radionica “OCD-i usvojili quadruple helix metodologiju kako bi ojačali svoje kapacitete za izgradnju partnerstva“.

Na radionici je predstavljena tema „Quadruple i Quintuple helix model i organizacije civilnog društva – zašto mu se vraćamo“?U prvom dijelu radionice naglasak je bio stavljen na razvoj i konceptualne međuodnose modela znanja, o kojima smo imali prilike čuti i na samom početku projekta. U drugom dijelu radionice govorilo se o helix modelima (s naglaskom na Quadruple helix model) i ulozi organizacija civilnog društva. U trećem dijelu radionice govorilo se o tome kako do novih oblika vladavine/upravljanja koji bi pospješili primjenu modela i koja su to ograničenja za korištenje modela i jačanje komunikacijskih kanala DP-a na lokalnoj i regionalnoj razini.

Kao predstavnik Udruge Dyxy sudjelovala je Meri Butirić, predsjednica udruge.

Powered by: Centar za ruralni razvoj CERURA HR