Održane su plesne i likovne radionice igraju ključnu ulogu u pripremama za Dane volonterstva i solidarnosti, služeći kao platforma za promicanje kreativnosti, izgradnju timskog duha, podizanje svijesti, osnaživanje sudionika i povezivanje zajednice.

Kroz ove radionice, sudionici imaju priliku izraziti se putem umjetnosti, što može biti terapeutski i poticajno. Zajednički rad na kreativnim projektima omogućava volonterima da razviju bolje međusobne odnose i osjećaj zajedništva, što je ključno za uspjeh volonterskih aktivnosti. Tematske radionice usmjerene na važne društvene probleme mogu podići svijest i educirati sudionike, što dodatno osnažuje volonterske napore.

Osim toga, radionice pomažu sudionicima da steknu nove vještine i samopouzdanje, što ih čini učinkovitijima u budućem volonterskom radu. Kroz ove aktivnosti, različiti članovi zajednice se povezuju i grade mrežu podrške, čime se jača društvena kohezija.

Na taj način, plesne i likovne radionice nisu samo priprema za dane volonterstva, već i katalizatori za trajne pozitivne promjene u zajednici.

Powered by : Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Grad Split, Grad Solin